Terakhir dikemaskini : 11 December 2017 4:53:52 PM
Panduan Pengguna
A+ a- R

Panduan Pengguna

Panduan ini disediakan bagi membantu anda menggunakan Portal Web Akademi dengan lebih mudah, cepat dan efisien. Terdapat pelbagai ciri baru dan perubahan yang dilakukan untuk memastikan anda mendapat yang terbaik dari kami. 

Untuk ringkasan penambahbaikan yang dilakukan adalah : 
  1. Modul Undian 
  2. Takwim Latihan 
  3. Carian Pantas Kursus, Direktori dan Dokumen
  4. Muka hadapan yang lebih dinamik
  5. Notis Pengumuman
Bagi memberikan anda sedikit penjelasan berkaitan portal ini. Kami tunjukkan beberapa ringkasan screenshot untuk anda memahami dengan lebih jelas. 

Pilihan header 


Carian Kursus 

Bagi anda yang memasuki portal untuk mendapatkan maklumat berkaitan latihan yang ditawarkan. Anda mempunyai pilihan untuk klik pada menu 'Jadual Kursus' (lihat rajah dibawah) atau Carian maklumat kursus boleh dibuat secara terus melalui Portal Akademi tanpa perlu melalui laman latihan. Anda hanya perlu taip keyword atau katakunci berkaitan dan keputusan akan dipaparkan secara terus jika sistem menemui kursus yang dicari. Klik pada button cari untuk melihat paparan yang lebih lengkap berkaitan kursus tersebut. Perubahan menu portal lama dan baru

Bagi portal versi II, menu pautan yang terdapat di bahagian atas sebelah kanan telah diubah dan dipecahkan seperti berikut, dan boleh diperolehi di bahagian bawah portal baru :
Semoga panduan ringkas ini dapat membantu anda menggunakan portal ini dengan lebih mudah dan cepat.